Valentijn mailing: 5 voorbeelden voor de perfecte Valentijnsdag mailing.


5 voorbeelden over wat er mogelijk is met Valentijns campagnes

  • Een Valentijnsdag nieuwsbrief is het middel om op een leuke manier in contact te blijven met prospects en klanten.
  • Er zijn meerdere doelstellingen die met content rondom feestdagen behaald kunnen worden.
  • Door middel van 5 voorbeelden laten we je zien wat er mogelijk is met nieuwsbrieven rondom Valentijnsdag.

TIP: Lees meer over Digital Marketing Software Basedriver

Op 14 februari is het dé dag van de liefde, Valentijnsdag. Een e-mail nieuwsbrief is een uitstekende manier om voor deze dag een leuke boodschap over te brengen naar klanten en prospects. Veel bedrijven grijpen op deze dag hun kans om een speciale boodschap of aanbieding over te brengen.

Een Valentijns mailing kan voor iedere organisatie een leuke manier zijn om in contact te komen met de lezers. Het is een luchtige manier van communiceren, waarbij ook relevante content voor jouw doelgroep overgebracht kan worden.

Om meer te bereiken met e-mailmarketing zijn persoonlijke en relevante e-mails van groot belang. Zo kan een Valentijns mail ook voor jouw doelgroep interessant zijn. In deze blogpost hebben wij een aantal inspirerende voorbeelden onder elkaar gezet.

Valentijn mailing voorbeeld 1: Inspireer de lezer

Het populaire magazine Delicious inspireert haar lezers met romantische ideeën voor lekkere en creatieve recepten. Op deze manier voelt de lezer zich betrokken en krijgt relevante content in zijn of haar mailbox. Een leuke manier om Valentijns content te delen, zonder een direct commercieel doel.

Valentijn mailing voorbeeld Delicious

 

Valentijn mailing voorbeeld 2: De cadeau tip!

Valentijnsdag is het ideale moment om een geliefde of jezelf een leuk cadeautje te geven. National Geographic maakt hier op een mooie manier gebruik van. Door middel van e-mailmarketing bieden zij cross-sell aanbiedingen aan bij hun klanten. ‘Verrast u iemand (of misschien wel uzelf)?’.

Valentijn mailing voorbeeld National Geographic

Valentijn mailing voorbeeld 3: Customer winback

Waar abonnementen worden afgenomen, worden er ook abonnementen opgezegd. Het magazine TUINseizoen probeert haar oude klanten terug te werven door een passende aanbieding te mailen op Valentijnsdag. Op deze manier wordt de klant op een enthousiaste manier benaderd, waardoor de kans groter wordt dat deze de stap zet om terug te komen.

Valentijn mailing voorbeeld TUINSeizoen

Valentijn mailing voorbeeld 4: Kortingsactie

Valentijnsdag is een dag waarbij veel mensen zichzelf of iemand anders net even iets extra’s willen geven. Het magazine KNIP biedt haar klanten verschillende patronen aan met een leuke korting. Op deze manier geeft de organisatie haar klant het gevoel dat zij juist op deze dag iets moeten bestellen. Dit heeft een positieve werking op de dagomzet van 14 februari.

Valentijn mailing voorbeeld KNIP KNIPkids

Valentijn mailing voorbeeld 5: Weggeef acties

Dit voorbeeld is een vervolg op nieuwsbrief 4. De aanbieder van het magazine geeft haar klanten en prospects de kans om gebruik te maken van gratis verzending. Doordat deze actie maar een bepaald aantal dagen duurt, zal er eerder en sneller een beslissing gemaakt worden om van deze actie gebruik te maken.

Valentijn mailing voorbeeld Love

Conclusie: maak gebruik van feestdagen en speciale gelegenheden

Content bedenken voor een goede nieuwsbrief is niet altijd even makkelijk. Maak daarom goed gebruik van voor de hand liggende kansen. Feestdagen en speciale gelegenheden zijn leuke onderwerpen die iedereen kent en waar voor iedere organisatie bijpassende content te ontwerpen is.

In samenwerking met e-mailmarketing bereik je jouw doelgroep op een enthousiaste manier, waarbij ook nog commerciële kansen liggen.

Wil jij een handige tool met daarin alle speciale en feestdagen in een overzicht? Maak dan gebruik van de Basedriver marketingkalender van 2021.

Meest gelezen marketing artikelen

Uiteraard hebben we ook een marketing weblog. Marketing kan namelijk niet meer zonder marketing software. Met onze artikelen proberen we je te helpen relevantere campagnes te maken, meer resultaat te halen uit content én je omzet te vergroten.

Dit zijn de meest gelezen artikelen uit ons marketing weblog

Zo maak je een succesvolle e-mail nieuwsbrief
E-mail marketing strategie: in vijf stappen meer omzet uit e-mhttps://www.basedriver.com/e-mailmarketing/e-mail-nieuwsbrief/ail marketing
Stappenplan voor het verhogen van de openratio van nieuwsbrieven
Het beste verzendmoment voor een nieuwsbrief
Heractivatie campagnes die helpen met een schone mailinglijst

Over Basedriver

Basedriver is een digitaal marketing platform waarin content, data en campagnes bij elkaar komen. We zorgen ervoor dat B2B en B2C bedrijven hun content aan de juiste klant aanbieden door middel van persoonlijke nieuwsbrieven en e-mail marketing campagnes.

Basedriver staat voor:

  • Een eenvoudige user interface met geautomatiseerde business ruling die zorgt dat marketeers zelfstandig kunnen werken met content, campagnes en data;
  • Kwalitatieve marketing data door automatisch bounce management, actieve checks op datakwaliteit en koppelingen met meer dan 2.000 apps en sites;
  • Een persoonlijke contact- en contentplanning die het mogelijk maakt om automatisch de juiste content aan de juiste ontvanger aan te bieden.

Met Basedriver vergroot je je marketing database, verstuur je relevantere campagnes, haal je meer rendement uit content én genereer je meer klanten.

Wil je meer weten over Basedriver? Schrijf je dan in voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

 

Deel dit artikel:

Facebook Twitter LinkedIn whatsapp Mail