Hoe koppel je een RSS feed in Basedriver?


← Terug naar kennisbank

Hoe koppel je een RSS feed in Basedriver?

Indien er voor jouw organisatie RSS feeds gekoppeld zijn dan is het mogelijk om automatisch content van jouw website te importeren en te gebruiken in een campagne. In dit artikel leggen we uit hoe je dit doet.

Contentgroep

Je kan de RSS feed koppelen aan een bestaande contentgroep, maar in dit voorbeeld maken we een nieuwe contentgroep aan.

contentgroep aanmaken

1. Ga naar Groepsregels en zet een vinkje bij de optie Koppel RSS feed.

vink rss feed

2. Als je het vinkje aanzet zie je meerdere RSS feeds die gekoppeld kunnen worden. Kies hieruit de feed die je wilt gebruiken.

De feeds die je ziet zijn afhankelijk van jouw organisatie. Zie je jouw gewenste feed er niet tussen? Neem contact op met een Key-user uit jouw organisatie of met support@basedriver.com.

feed keuze

3. Tijdens deze instructie maken we gebruik van de nieuws feed van de Basedriver website. De werking is voor elk melk hetzelfde. Zodra je een feed hebt geselecteerd klik je onderin op Opslaan.

feed gekozen

4. Je wordt teruggestuurd naar het tabje Contentgroep en je ziet rechtsbovenin een nieuw knopje: Importeer content.

importeer content

5. Klik op het knopje Importeer content en je krijgt een meerkeuze lijstje van verschillende artikelen van het geselecteerde merk te zien.

kies content

6. Vink één of meerdere artikelen aan en klik op Importeren.

gekozen artikel

7. Het artikel staat nu bij de Conceptversies als een Nieuwsbrief afbeelding boven. De content wordt automatisch als het type Nieuwsbrief afbeelding boven geïmporteerd. Je kan het type content altijd aanpassen. Dit wordt verderop bij stap 11 in de instructie uitgelegd.

artikel in concept

8. Je kan de content nu aanvullen of wijzigen. De informatie die vooraf is ingevuld kan verschillen per organisatie.

content geimporteerd

content geimporteerd 2

9. Let erop dat de afbeeldingen niet automatisch worden toegevoegd. Deze zal je handmatig moeten toevoegen in Basedriver. Controleer ook of alle linkjes en andere vooraf ingevulde informatie klopt voordat je de content activeert. Zodra alle informatie correct staat kan je de content activeren.

content activeren

10. De content staat nu bij Actieve content

actieve content

11. Als je geen Nieuwsbrief afbeelding boven wilt gebruiken kan je altijd het type van de content wijzigen. Als je de content hebt geïmporteerd en geopend in de concept versie, kan je het type artikel wijzigen.

wijzigen type

De keuze die je hebt kan verschillen per organisatie en per gebruiker. Zie je niet het gewenste type? Neem dan contact op met een Key-user van Basedriver.

12. Als je het type artikel wijzigt dan veranderen ook de velden die ingevuld kunnen worden. Let erop dat niet alle velden gevuld kunnen zijn of dat velden juist leeg gehaald moeten worden. De snippet is bijvoorbeeld verplicht bij een Header, maar is niet standaard ingevuld:

snippet

13. Als je alle informatie goed hebt ingevuld kan je ook deze content activeren. Je hebt nu succesvol een artikel uit de RSS feed geïmporteerd in Basedriver en geactiveerd!

Neem contact op met Basedriver support

Heeft bovenstaande niet geholpen, dan staat ons support team voor je klaar.

Stel een vraag aan Support

Deel dit artikel:

Facebook Twitter LinkedIn whatsapp Mail