Hoe werkt insluiten en uitsluiten?


← Terug naar kennisbank

Hoe werkt insluiten en uitsluiten?

In Basedriver is het mogelijk om in een contactmoment bepaalde merken of soorten profielen in te sluiten en uit te sluiten. In dit artikel leggen we uit hoe dit werkt.

Insluiten

Als je een nieuw contactmoment hebt aangemaakt krijg je in het eerste scherm de optie Insluiten te zien. Hiermee geef je aan welke Soort profielen je wilt gaan mailen. Wil je bijvoorbeeld een mail sturen naar Nieuwsbrief lezers? Of juist naar de actieve abonnees? Daarna kies je welke regio je wilt benaderen. Nederland, België of de hele wereld? Let erop dat als je bij Land voor Wereld kiest, je alle profielen meeneemt waarvan het land onbekend is. Heeft een profiel bijvoorbeeld geen informatie staan bij Land? Dan wordt het profiel alleen meegenomen als je voor Wereld kiest.

Vervolgens kies je het merk waar je naar toe wilt mailen. Je hebt de mogelijkheid om 1 of meerdere merken te selecteren. De keuze van de merken is afhankelijk van de gebruikersrechten die je in Basedriver hebt. Zie je niet het merk dat je wilt gebruiken? Neem dan contact op met een Basedriver Key-user uit jouw organisatie.

In onderstaand voorbeeld hebben we ervoor gekozen om de soort Allen te mailen van het merk Basedriver waarbij we geen specifieke regio selecteren (Wereld).

algemeen contactmoment

 

Uitsluiten

We hebben nu onze selectie gemaakt van de profielen die we willen mailen. Het is bij Uitsluiten mogelijk om nu een selectie te maken van profielen die je wilt uitsluiten van deze mailing. Dit werkt precies hetzelfde als bij Insluiten alleen is het resultaat nu dat we profielen juist gaan uitsluiten van onze selectie.

Om profielen te kunnen uitsluiten klik je eerst op het schuifje Ja bij de vraag Relaties verwijderen uit selectie?

In onderstaand voorbeeld hebben we ervoor gekozen om alle profielen uit te sluiten die als merk Marketing Makers hebben.

uitsluiten ja

 

De situatie die we gecreëerd hebben is dat we een mail gaan sturen naar alle profielen die als merk alleen Basedriver hebben. Profielen die het merk Basedriver en Marketing Makers hebben, ontvangen geen mail in deze situatie.  Een profiel kan dus wel onder het Basedriver merk vallen, maar kan ook onder het Marketing Makers merk vallen. In deze situatie zal het profiel dus geen mail ontvangen.

Let erop dat er dus een overlap kan zitten tussen twee merken. Een klant kan namelijk meer dan 1 merk aan zijn profiel gekoppeld hebben.

Als je wilt dat elk profiel met jouw merk een mail ontvangt, dan zal je dus bij uitsluiten geen merk moeten selecteren.

Neem contact op met Basedriver support

Heeft bovenstaande niet geholpen, dan staat ons support team voor je klaar.

Stel een vraag aan Support

Deel dit artikel:

Facebook Twitter LinkedIn whatsapp Mail