Campagnes managen met Basedriver bij de Goede Doelen Loterijen


Hoe Basedriver gebruikt wordt als tool om campagnes te managen

De Goede Doelen Loterijen is een van de eerste gebruikers van Basedriver. Marketeers Floor Wissels en Veerle van Weert zitten bij BankGiro Loterij aan de marketingknoppen en vertellen over de fijnste functies van Basedriver.

Jullie gebruiken Basedriver als online campagne tool. Waarom?

In Basedriver is het makkelijk om een nieuwe campagne aan te maken. Het begint bij het invullen van de basiseigenschappen van iedere campagne: de naam van de campagne, begin/einde actieperiode etc. Dit proces is efficiënt ingericht, dus ik kan snel alle gegevens invullen. Zo genereert Basedriver voor iedere campagne automatisch een campagne-ID. Hiermee kunnen we campagnes met soortgelijke namen onderscheiden en creëert dit geen onduidelijkheid wanneer een collega in de campagne verder werkt. Ook gebruiken we deze ID’s voor andere tools waarmee we werken.

Na deze gegevens in te vullen geven we de campagne vorm door het hele campagneconcept uit te schrijven. De doelgroep en de doelstellingen voor deze campagne worden omschreven. Hierna stellen we een actielijst op aangevuld met deliverables.

Nadat de campagne volledig is uitgewerkt verstuurt Basedriver automatisch een briefingdocument. Dit is een document dat naar iedereen wordt verzonden die meewerkt aan de campagne. Het briefingdocument zorgt voor overzicht omdat hier alle campagnegegevens in staan.

Gebruiken jullie Basedriver voor alle merken?

Ja, Basedriver wordt gebruikt bij de Nationale Postcode Loterij, Vriendenloterij en BankGiro Loterij.

Alle Goede Doelen Loterijen samen hebben veel verschillende campagnes lopen. Het is fijn om als marketingteam een tool te gebruiken dat voor overzicht zorgt.

Campagnes beheren met Basedriver

E-mail marketing is een essentieel onderdeel van de marketing mix voor abonnementen. Basedriver is e-mail marketing software die specifiek is gemaakt voor deze uitdaging. Bijvoorbeeld voor het automatisch benaderen van opzeggers, het versturen van persoonlijke nieuwsbrieven of automatiseren van campagnes. We zorgen ervoor dat je meer bezoekers genereert uit e-mail marketing en dat je die bezoekers kunt herkennen op de website.

Wil je meer weten over e-mail marketing met Basedriver? In onze tweewekelijkse nieuwsbrief ontvang je updates over e-mail marketing, abonnementen marketing en exclusieve uitnodigingen voor evenementen en webinars.

Schrijf je nu in en je ontvangt direct de eerste update!

Deel dit artikel:

Facebook Twitter LinkedIn whatsapp Mail